Počitnice za otroke


Si želite, da bi vaš otrok preživel svoje počitnice v sožitju z naravo? Čatež ob Savi je vas, ki ponuja vse kar je potrebno za nepozabne poletne dogodivščine. Organiziramo 6 dni dolge počitnice za otroke, stare med 8 in 15 let. Na počitnicah so otroci likovno ustvarjalni, športno dejavni, spoznavajo okoliške znamenitosti, učijo se odgovornosti do okolja in živali, naučijo se dobro jezditi, povrhu vsega pa uživajo v skupnem druženju in novih poznanstvih. Poleti 2015 smo na naši kmetiji po približno 15 letih premora zopet organizirali poletne počitnice za otroke v družbi konj. Idejo gospodarja Toneta in Elke, ki sta tovrstne počitnice že organizirala, je zopet obudil sin Vid ter pripravil pester program. Tako se je že prvo poletje po premoru v štirih terminih skupaj zbralo 37 otrok z različnih koncev Slovenije, pa tudi nekaj otrok s sosednje Hrvaške smo gostili. Število prijavljenih nas je presenetilo in preseglo naša pričakovanja, zato smo se odločili počitnice organizirati tudi poleti 2016. Zaradi še večjega povpraševanja in predhodnih prijav, smo razširili ekipo animatorjev in pomagačev, ki je skrbela za otroke. Program aktivnosti smo še malo dodelali in uspele so tudi druge poletne delavnice. Zadovoljstvo ekipe, otrok in njihovih staršev nam je dalo vzpodbudo, da počitnice pričnemo organizirati redno ter jih razširimo še na dnevna varstva ob krompirjevih, zimskih in prvomajskih počitnicah.

Dnevna varstva


Ker kmetija in življenje v naravi nudi aktivnosti skozi vse leto, smo se po izpeljanih poletnih počitnicah odločili, da v naše programe vključimo tudi varstva in aktivnosti za otroke zunaj poletne sezone. Tako med krompirjevimi, zimskimi in prvomajskimi počitnicami pripravljamo dnevna varstva za osnovnošolce. Med 8:00 in 16:00 h (oz. po dogovoru) za njih skrbimo in jim glede na obdobje v letu prilagajamo aktivnosti in animacije. Vseskozi pa skrbimo, da so otroci aktivni in ustvarjalni. Spoznavajo se s konji in z delom, ki ga zahtevajo le te. Vsak letni čas izkoristimo, kot nam ga narava ponudi. Zato se jeseni veliko sprehajamo po z listjem obdanih gozdovih (z našo poni Lucy na povodcu seveda), pozimi, če je le snega, nam sanke pomagajo vleči konji, spomladi pa se podimo po cvetočih travnikih. Število otrok je na teh delavnicah omejeno, zato da lahko čas izkoristimo kvalitetnejše. Namen naših dnevnih varstev je, da otrokom katerih starši so v službah in nimajo možnosti varstva, ponuditi kvalitetno preživljanje prostega časa. ​

  • V naši hiši

    So odprta vrata vsem!

Praznovanje rojstnih dni


Tistim otrokom, ki obožujejo konje in si svoj čas želijo preživeti v njihovi družbi, zdaj polepšamo tudi rojstni dan. Priredimo namreč nepozabno rojstnodnevno zabavo na naši kmetiji v stiku s konji. Poleg začetnega spoznavanja konj, iger na temo konj in drugih animacij, bodo otroci seveda tudi jahali. Naša kmetija omogoča praznovanje v neposredni bližini jahalnice, hleva in konj, kjer otroci ves čas programa uživajo in so v stiku z naravo. Prijeten kozolček, kjer je prostora za okoli 30 otrok, je primeren za pravo rojstnodnevno zabavo na prostem. Prostor za praznovanje oddajamo za tri ure. Od tega je ena ura predvidena za jahanje in učenje osnov dela s konji na enem ali dveh konjih (odvisno od števila otrok in dogovora), preostali čas pa izpolnimo z animacijo in igrami (lahko v naši ali vaš izvedbi). Pogostitev ni v našem aranžmaju, jo pa lahko glede na željo načrtujemo v programu. Ves program je prilagodljiv in se cena praznovanja glede na želje spreminja.

  • Zaupanja vredni

    Pri nas vaši otroci ne bodo le varni ampak tudi srečni.

Poleg tega pa še